Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



fredag 21. oktober 2022

Hegelihaugen


I dag gjør vi oss klar for en bakketur vi er kjent med. I 2020 hadde vi en koronatur over gamle postvegen fra Etne til Skånevik, mens vi i dag halverer og skal snu på "TellTur"-punktet Hegelihaugen 678 moh. Dette gir oss en bratt jevn stigning på 615 meter og 3,5 km fra parkeringen ved Silla i Etne. Stiene er gode og tørre, så det er kun høydemetrene som utfordrer.




I dag lukter det ikke så mye Gotur av turen. Her holder vi høyest mulig tempo opp de eviglange bakkene, først over beitet og så i skog helt til det flater litt mer ut øverst i Sillalia 500 moh. Stigningen herfra er jevnere, og på noen hundre meter passerer vi stikryss merket til de omliggende toppene. Det er derfor ikke umulig at vi får flere turer opp bakkene i fremtiden...

Tursti til Veten 631 moh


Bakken slakker litt ut fra 500 moh

Tursti til Stødlehetta 774 moh

Ved 600 moh flater det enda mer ut, og vi er snart ved vannskillet, der vi sist gikk ned til Skånevik. I dag sikter vi på toppen til venstre / syd for skaret, og må opp 50 høydemeter før vi når utsiktspunktet mot Skånevik. Der ser vi rett ned til Skånevik, og mimrer over Ulvanosa som vi forserte i sommer, der den ligger på andre siden av fjorden.

Varleitet 633 moh

Hegelihaugen fra Varleitet

Utsiktspunkt mot Skånevik, og Ulvanosa på andre siden

Hegelihaugen 678 moh

På returen møter vi noen trimmere som er på vei opp, og en av de kan fortelle at vi er heldige i dag, siden det er oppholdsvær. De fine tørre stiene fungerer visst som elver når det regner hardt...

Middels
Tid: 3-4 t t/r
Distanse: 7 km t/r
Høydeforskjell: 615 m
Terreng: Turveg, fjellsti, berg, bratt, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar