Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.lørdag 21. januar 2017

Årets første skitur

Basecamp Gohytta
Det er et annet år i Sauda. Ikke lik de foregående årene. Men så var de ikke like de heller... Årets utgave er snøfattig. Det er høy temperatur og vekslende nedbør. Regn og snø. Det siste var regn, og rundt basecamp Gohytta ligger et tynt lag råtten snø. Vi har tatt med ski på hyttetur, og skal på ski. Det har vi bestemt oss for.

Det har blitt et rikt dyreliv i Svandalen det siste året, takket være at et japansk firma har satt ut yngler overalt. De er ikke fredet, og hvem som helst kan fange de, og bruke de som vakthunder, vaktormer, vaktfugler eller andre raser. Vi er spent på dagens fangst når vi tar på skiene og snart finner de nye skiløypene som ligger ovenfor hytta.


Svandalen er motbakker. Det har ikke endret seg i år. På smørefri og bakglatte ski bruker vi fiskeben opp mot "Slettå" før vi får en utforkjøring til nedsiden av skitrekket. Her blir det et lite Pokestop (tidligere Pitstop) og gode fangstmetoder på level 28. Noen småkryp blir fanget i den digitale sekken. Vektløse, men likevel...


Det er ikke lange skituren vi planlegger, men i oppoverbakkene blir dagens trim effektiv. Det blir vendereis fra Askegjuvet, og glatt nedkjøring i slalombakken. Tilbake til Pokestop blir en weedle fanget på bilde. For en vakker natur!

Les om hele veien opp her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar