Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 24. april 2022

Odins hage


Etter 13 km i fjellet er vi klar for å strekke bena. Vi tar en rask visitt til Førde i Sveio, der Godama har sine barndoms sommerminner. Rex Garden er en rhododendron-park som ble opprettet i 2014, og som er i stadig utvikling, med en nydelig strandpromenade fra Førde "sentrum" og opp i åsen





Vi fant ut at den lokale skulpturkunstneren holdt på å avkristne hele parken ved å sette ut hele den norrøne mytologi i hytt og pine. Så vi døpte like godt parken til Odins hage. Men vi kunne også kalt parkanlegget "Vårblomstenes Eden" eller "Bekkestien". Kanskje også kunne "Strandstua" eller "Nausttunet". Vet ikke.



Denne turen er en nydelig utflukt med innslag av både bekk, sjø og blomster. Anbefales for folk med korte ben.

Enkel
Tid: 30 min + blomsterstudie
Distanse: 2km t/r
Terreng: Gruset sti, flatt, småbakker, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar