Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 6. mai 2018

Ryvarden 6 år etter...


I 2012 var det en stor lyngbrann i friluftsområdet mot Ryvarden fyr, og ikke lenge etter var det et brannskadet område goturlaget var vitne til. 6 år etter brannen tar Goturlaget & søn, inkl bror en tur ut til fyret. Det er en tur som passer perfekt til motivasjon og lett aktivitet i dagens tenåringsverden.

Det har vært stor aktivitet for å restituere området etter brannen. I dag så vi store områder der skoging  og drenering har gjort landskapet langs veien mer åpent, mens i heiene er det får spor etter brannen.


Goturfar får fortalt litt historie om heltedådige redningsaksjoner fra den tragiske Sleipner-ulykken, og det lirker litt i engasjementet til guttene. Med litt motvind går vi lette skritt ut til fyrtårnet, der kafé og utstilling stenger foran øynene våre. En liten kunstattraksjon får vi likevel. En blomsterkrans av plastavfall, som minner om den nylige plast-askjonen, og fremtidens tankefullhet.


Vi er forberedt på stengt kafé, og har med med circlebolle og brus på tilbud. Etter en kort stans med tull og tøys, beskuer vi havets evige og  utrettelige krefter nede på svabergene.


 "Havets evige og  utrettelige krefter"Vi benytter sjansen til å reprodusere Vamps cover til "Horisonter"Etter fotosession returnerer vi, med litt mer luft i tankene.

Tid: ca.1t. t/r
Distanse: ca.4 km t/r
Terreng: grusvei, småkupert
Vanskelighetsgrad: Enkel / trillevennlig

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar