Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 17. mai 2020

17.mai-tur til Hest

Gratulerer med dagen!
Det passer godt for turlaget at tog og arrangement er avlyst i dag. I mange år har jeg hatt lyst å feire nasjonaldagen med det mest nasjonalromantiske, nemlig nyte og hedre vårt vakre land, og vise hvor mye jeg elsker dette landet, som det stiger frem.

Vi starter utpå ettermiddagen, og drar inn på en oppdagelsesferd til Nedstrand, nærmere bestemt Liarvåg utenfor Skjoldastraumen i Tysvær. Der er det en fin liten topptur å tråkke opp, uten å tenke på mer enn bestigning, utsikt og mat. Toppen er i årets program for "Telltur" og blir en av mange nyoppdagelser som vi har fått hjelp av grunnet dette fine tiltaket.


Vi kommer til Liarvåg (Vik) sent på ettermiddagen og parkerer i et idyllisk beiteområde, fullt av vårtegn. Vi møtte landet i trefarget drakt som hvitstammet bjerk oppi heien og og bæ bæ lille lam, , med den blå Nedstrandsfjorden nedenfor.

Nedstrandsfjorden / Sjernarøyane
Toftøysund
Opp langs traktorvegen hører vi lyder av gjøk, sisik, trost og stær, mens de tusen hjem blir mindre og mindre nedenfor oss. Selv de røde låver farger bidrar  til å ramme flaggets fargeprakt i rødt hvitt og blått.
Fra traktorvegen går vi en tur på stien og søker granskogens ro, selv om bakker og berg var bratte ut mot havet oppover til 300 moh. Stiene er brede og gode, og tydeligvis mye brukt av nordmannen.
Hvem sier vel at granskogen er stygg ...?
Vi gjorde som fedrene, kjempet oss oppover i god fart, og hevet oss opp fra nød til seir, så snart var toppen der. Hest stiger frem, furet værbitt over Hervikfjorden, og er en bratt liten kolle som stikker seg opp av det karrige fjellet. Og flagget i rødt hvitt og blått ble reist på varden, slik det blir krevet.

Vive de la vida
Det regner noe på toppen og nordvesten blåser godt, så vi vender nedover igjen og vi, når det blir krevet, slår vi fredens leir og tar oss et godt måltid med medbrakte reker, fra fiskeavdelingen i Goturlaget.

17.mai fest
Dette ble en fin avslutning på årets spesielle og uvanlige 17.mai-feiring, og frister selvsagt til gjentakelse i årene fremover.

Gratulerer med dagen!


Enkel/Middels
Tid: 2t t/r
Distanse: 5 km t/r
Høydeforskjell: 270 m
Terreng: Kjerrevei, skiltede gode skogstier, bratt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar