Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 21. mai 2020

Tretoppene i Gjesåsen


Vi basecamper i Innlandet, men bare såvidt, for kun 2 av 4 netter oppholder vi oss på campingplassen Skasenden i hjertet av Finnskogen.

Skasensden
Men så søker vi tretoppene. I Gjesåsen er det nemlig et par morsomme konstruksjoner. PAN-hyttene ligger i Gjesåsen og selve boenheten er løftet 8 meter over bakken. En imponerende konstruksjon flott beliggende med utsikt over Gjesåssjøen. Her har undertegnende fått en kostbar men et nydelig døgn i tretoppene.

PAN-hyttene
Vi søker etter aktivitet og finner en rusletur som forslag i brosjyrene på hytta. Etter innlosjering tar vi oss en tur ned bakkene fra Gjesåsen og passerer kulturlandskap før vi ender nede i kulturlandskap.
Fugletitteren i meg, kommer ut fra sitt mørke kott, og sniker seg opp, til tankene sier at det kanskje kan finnes en spurv eller to nede ved vannet. Vi følger kulturlandskapet ned til innsjøen og skremmer opp noen vadere og småfugler, og stoler på at det holder å kalle de gjøk og sisik, trost og stær. Så forsvinner fugletitteren ned i kjelleren igjen, og vandreren i oss fortsetter en annen vei opp Gjesåsen.


Gjesåssjøen
Her passerer vi kulturlandskap og klatrepark, før vi fortsetter opp i skogen.


På vei mot hyttene kommer vi opp på Kornstadberget, hvor hustuftene står så tett at vi lurer på om dette kunne vært en liten landsby. Men vi forholder oss til fakta, og finner de ikke.


Kornstadberget
Dermed er det bare en lett rusletur tilbake til tretopphyttene, hvor kvelden nytes ute til det blir kaldt, og inne til det blir varmt.Enkel
Tid: 1-2t.
Distanse: 4 km
Høydeforskjell: 110 m
Terreng: Bakketerreng, kjerrevei, grusvei, asfalt, skogssti, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar