Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.lørdag 19. mars 2011

Sykkeltur på Nord-Karmøy

Rast ved Gamle Sundsvei
Våren spretter opp sola her på Karmøy, og vi tok årets første sykkeltur i dag. Joachim på ny terrengsykkel, glad og uvitende om hvilken tur som ventet ham. ..

Fra Kopervik følger en vei i vest gjennom Sund, Ytraland og mot Kvalavåg. Herfra sykler man østover ned mot flyplassveien, og deretter til Våge, før man følger hovedveien tilbake igjen. En fin ring på ca. 20 km. Som en treningsøkt går denne fint an å ta som en ettermiddagsøkt, mens vi denne dagen tok dette som en formiddagstur på 3 timer.
Vi syklet snarveien på gamle Sundsvei, som er et mye mindre kupert alternativ i begynnelsen av turen.

Her inne er det fint å raste ved et lite tjern, og det gjorde vi i dag. Etter kjeks og solslikking her, bar det videre nordover, og Joachim begynte å spørre hvor langt det var igjen. Jeg løy på meg et "halvveis" men skjønte det ikke var så lurt, når vi bare hadde syklet 1/3. Men da vi kom til Gåsavatnet, var det var passende å ta neste rast.

Rast ved Gåsavatnet
Sola skein her også i dag, så etter 10 min i berget, berget vi oss ned til Kvalavåg, før avrundingen var i gang, og vi nærmet oss både flystripe, asfaltstripe og fartsstriper rake veien hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar