Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 19. mars 2015

Korteste vei til Røyningsbu

Sjenet


Jeg har lenge trodd at stien fra Mjåvatn var den korteste veien til Røynigsbu, men i det siste har det kommet opp for meg at det faktisk er en enda kortere rute til fjellags-hytta. Denne er fra Sjenet ved Hilleslandsvatnet, og måtte utprøves.

Dagen var blå, med strålende solskinn og lurevår i lufta. Joachim sluttet seg til turlaget i dag, og ble med pappen sin på tur.


Vi kjørte forbi steinbrudd og beiter, før en grind med en tydelig kjerrevei kom til syne på vår venstre side. Veien gikk gjennom et lite beite, med langhåret villsau på, og på toppen av bakken fortsatte beitet helt av seg selv.

Mot Hillesland og Dale 

Verre var det ikke enn at vi nå var på hovedleden fra Hillesland, som er en rute goturlaget har brukt mye. Det betydde at vi var oppe på de øverste myrene, og bare kunne spasere rett inn til Røyningsbu på kjente veier.Turen var unnagjort på 20 minutter, men vi tok likevel en rast i solveggen, med medbrakt sjokoladebolle og "statoilkopp" som såvidt holdt varmen etter påfyllingen.Det var en herlig dag å steike seg i sola, noe vi ikke hadde tålmodighet til. Dermed var bolla nesten ikke svelget da vi returnerte tilbake til Sjenet, bare distrahert av en vær som bruste med ulla, og gomlet gress.


Denne turen er perfekt for småbarnsfamilier. En lett tur med flott utsikt til vest, og en deilig rast på idylliske Røyningsbu. Dessverre ikke trillbar, da det er litt vått øverst i beitet, og en gjerdeklyver sperrer veien inn mot myrene

Lenke til UT.no - kart

Tid: 30 - 45 min t/r
Distanse: 3 km t/r
Terreng: Kjerrevei, Beite, flatt
Vanskelighetsgrad: Enkel


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar