Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 23. juni 2016

Bjørgene


Det er på tampen av skoleåret, men ikke helt. Vi har fri, og de andre må jobbe (hahaha!). Goturen har tid til tur, og vi ender i Bjørgene på Torvastad for en lett runde på fine grusete gangveier med sommertemperatur og påtrengende svette.


Oppstart er fra det nye fine skolen og kultursenteret ved idrettsbanen på Torvastad. Vi observerer elever i skolegården som fortsatt lengter etter ferie, og triller hoverende forbi, og inn i skogen. Første sjekkpunkt er Storasund og barnehagen der. Det gikk unna, og vi kunne runde forbi en liten stall med tuslende ponnier.


Når det var gjort fortsatte vi videre inn i skogen og vestover mot ungdomshuset, men ikke helt, for vi svinger av og sikter mot Grindahuset, der det er rasteplass med tak, evt ikke. Ved Grindahuset tar vi oss en rast med henholdsvis godsaker og drikke. Deretter retur til parkeringsplassen ved den nye skolen.


En kort og grei tur på en varm sommerdag. Akkurat nok til å nyte fridagen når de andre må jobbe.

Enkel
Tid: 20-60 min. rundtur, avhengig av grad av kos
Distanse: 3km
Terreng: Gruset gangvei, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar