Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 28. juli 2019

Hjemmeluft


Vi oppholder oss i Alta den siste delen av sommergoturen. Det er kalde sommerdager, men vi frister oss til en tur ut igjen. Denne gangen besøker vi 7000 år gammel kulturarv som ligger i et stor område rundt Alta museum. Helleristningene i Hjemmeluft ble oppdaget på 70-tallet. Siden da har 3000 tegninger blitt funnet. Og det finnes mer under lyngen. I løpet av 5000 år har mennesker hugget inn skrytehistorier om fangst.


Alta museum har bygget 3 km med gangveier i dette området, som både skåner helleristningene men som også gjør de tilgjengelige for turister som oss. For oss blir det en lett vandringa nedover bergene, i dette imponerende frittliggende galleriet.
Enkel
Tid: 1-2 t
Distanse: 3 km
Terreng: Plankebruer, slakt terreng, gruset sti

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar