Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.mandag 22. juli 2019

Ørsvågvær

Ørsvågvær
Camp Lofoten

Lofoten blir andre del av våre eventyrlige opplevelser i nord. Etter 9 dager i Vesterålen etablerer vi vår andre basecamp på Ørsvågvær / Sandvika Camping i Kabelvåg, Vestvågøy.  Fra basecamp drar vi på goturer til hele Norges lange arm fra Vestvågøy til Moskenesøya. Vi får et bredt bilde av hva Lofoten består av, men blir langt fra ferdige.


Del 7: Ørsvågvær

Bare navnet er nok til en blogg. Men kort forklart er vel dette fiskeværet til vågen ved øra. Stakkars det engelske alfabetet...

Basecamp Sandvika
Her har vi altså basecamp, bare en liten flytting på 300 meter til den mer velpleide Sandvika camping, før vi fortsetter eventyret i Lofoten. I dag er vi turister i Henningsvær, men på kvelden er det et nydelig blikkstille padlevær, så på senkvelden klarer vi ikke å dy oss, og legger ut kajakkene fra den fine stranda rett nedenfor basecampen vår.


Først padler vi ut vågen til Risneset før vi snur kjølen innover. Med Vågakallen og Lofotveggen som bakteppe, er det bare skinnet av midnattsola igjen. Det begynner å bli sensommer, og vi må snart lenger nord for mer midnattsol.Ørsvågen, Vågakallen t.v.
Risneset
Vi dreier kjølen innover i Ørsvågen, og skal prøve å runde Ørsvågholmen. Her er det langgrunt, som i Lofoten betyr at sjø kan bli til strand. Vi er spente på om 5 cm kjøl er nok til å gli over langgrunne, men forsøket er vellykket og  vi kommer gjennom og tilbake til været, som nå begynner å skumre seg bort til natt, selv i nord.

Ørsvågholmen 

Det er god natt når vi når inn i Sandvika, og lister oss bort til basecamp, for en fornøyd natts søvn...


1 kommentar: