Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 4. juli 2021

Basecamp Loen


Stryningen

Vi har etablert basecamp på Sande i Lodalen, og er klar for å utforske fjell, fjord, isbre og vatn denne sommeren. De tre dalene Olden, Loen og Stryn ligger på rekke og rad innerst i Nordfjorden, bare delt av majestetiske fjellmassiver opp mot 2000 moh. Innerst i hver dal ligger Jostedalsbreen og brer seg nedover med sine lange armer. Dette skaper utallige fossefall nedover høye bratte fjellsider og renner ned mens de skaper grønnfargede store vatn og ender opp i lange fjordarmer. Kan omgivelsene bli bedre?Del I: Basecamp Loen
Vi var heldige og kom rett før den store turistbølgen. Med den lille Polettaen vår, er det lett å plassere seg på de fineste plassene, og vi fikk tildelt en nydelig plass i enden av campingplassen og ved vannkanten til Lovatnet. Her bodde vi i et nasjonalromantisk postkort, som vi ikke hadde lyst å reise fra.

Fra basecamp hadde vi kort avstand til et hav av turmuligheter, i tillegg til bade og kajakkmuligheter rett utenfor forteltet. Hver morgen stod vi opp til en nydelig sommervarme med frokost på "brygga" og et morgenbad i ny og ne. Hver dag kom vi tilbake fra til postkortet vårt, og kunne nyte solnedgang og blikkstille vatn.
I 12 dager ble basecamp Loen vårt hjem, og vi er enige om at dette er den beste basecampen vi noensinne har hatt. Vi savner fortsatt ikke syden....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar