Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.onsdag 1. april 2015

Gopåske


Svandalen er vårt påskeparadis, og i år var det rikelig med snø i paradis. Gohyttta lå like nedgravd som i vinterferien, og skiføret i slalombakken var godt. Dermed ble det stort sett nedoverski i påsken.


Men en av dagene var trekket stengt pga mye vind, og goværet slapp ikke til før etter stengetid.

Vi kunne ikke sitte stille når sola kom frem igjen, så vi tok like godt på oss bortoverskiene, og klatret opp i tung snø til Slettå, som ligger i nærområdet. Der oppe er det tråkket løyper inn til skitrekket, og de er stort sett godt preparert. I dag hadde det føket litt snø over sporene, men løypene var fortsatt gode å gå i. Det blåste godt, dog, og snøføyken ga oss motstand.

"Slettå" 

Det var tungt å dra pulken gjennom den kramme snøen opp til slettå, så jeg nøyde meg med å komme til topps og tilbake igjen.

Tilbake på gohytta ble det goaktiviteter, som bygging av borg, oppvarming av kakao, og kakespising i le for vinden.


Bygge borg
Kakaopause

Lenke til UT.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar