Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



onsdag 13. juli 2022

Aksla opp

Tinderne

Juli 2022 oppholdt vi oss i Romsdal og Sunnmøre for å date berømte tinder i noen av Norges mest fryktede og trolske fjell. Det ble et opphold med mye dårlig vær, og ikke spesielt tett mellom turdagene, men de turene vi gikk var så fantastiske at de veide opp for alle regndagene i mellom. 

Date IV
Aksla


Skal man ha stevnemøte med t
inderne er best å ha fint vær og utsikt. Vi venter på bedre vær og har benyttet formiddagen i kajakk. På yr.no ser vi et lite opphold fra regnværet i Ålesund i dag. Så da blir det biltur fra basecamp i Åndalsnes til den fine jugendbyen, 90 minutter unna. Målet er en enkel utflukt opp Aksla midt i byen. 


Fra sentrum går vi til byparken i brukbart vær og følger skiltingen til Byfjellet og Fjellstua. Dette er en trappetur på 418 trappetrinn. Vi tar oss raskt opp til Fjellstua, for der er det belønning å hente. Faktisk er vi sultne nok til å spise middag. Og slik kan en bytur også være...




Enkel
Tid: 30-40 min t/r
Distanse: 1km t/r
Høydeforskjell: 110 m
Terreng: Grusvei, steintrapper, park, bratt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar