Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



torsdag 9. juni 2022

Festung Hagland


Ved Hagland, nord i Haugesund, ligger det en kystfestning fra 2. verdenskrig. Her har det vært leirplass, men i dag regnes det mer for en naturpark. I området er det støpt trapper og tilordnet stier rundt på småbergene ved kysten. For vår del er det "Telltur" som har loket oss ut til kysten. Sant å si er det mer kjøretur enn gåtur. Travle dager gjør at vi er sent ute igjen, så oppstart på utflukten er kl.22.



I grunnen er jeg ikke så glad i kystfort. De er et gufs fra krig og fred og sånn, og gir meg ikke annet enn en historielekse. Så da tusler vi ut på en av skytestillingene og registrerer poeng.  Heldigvis er havet utenfor, sola ovenfor og daler raskt ned i vest, mens vi er opptatt med vårt. Så blir det litt idyll i kveld også, tross krigen for 80 år siden....


Enkel
Tid: ca. 30 min
Distanse: ca. 1 km
Terreng: Grusvei, sti, bunkersanlegg, kyst

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar