Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



onsdag 1. juni 2022

Mosskardsfjellet


Mosskardfjellet er lett tilgjengelig for Haugesunderne. Fra Evindsvatnet er det en lett tur opp for å få utsyn over hele byen. For Goturlaget var det noen ekstra poeng til "Telltur" konkurransen som lokket oss opp hit.


Fra parkeringsplassen ved Eivindsvatnet gikk vi forbi Steinerskolen og fulgte skilting mot Storasundfjellet. Det var allerede kveld så noe mer ambisisøs tur var ikke aktuelt. Opp til topps er det gode velbrukte stier og turen opp tar bare en 15-20 minutter. Der oppe er det god utsikt over byen, så vi tok noen bilder før vi snudde og gikk hjem.  


Enkel
Tid: ca 30 min
Distanse: ca. 2 km t/r
Høydeforskjell: 70 m
Terreng: Skogssti, bratt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar