Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 12. juni 2022

Hognåsen

 Boknamaraton del I

Hognåsen 126 moh

Vi er klare for den store Bokn-ekspedisjonen, og planlegger en rekke småturer på øya i løpet av dagen. Det har allerede blitt formiddag da vi starter turen til Hognåsen. Denne toppen ligger et steinkast fra fergeleiet Arsvågen, og er sånn sett lett tilgjengelig. Hognåsen har Goturlaget vært på før, men for å være med i "TellTur" konkurransen er det viktig å ta med seg alle turmål.



Vi svinger inn til Are og går fra  parkeringsplassen ved friluftsområdet. Det er en lett tur gjennom kystlandskap og beiter frem til Vestre Arsvågen, den vågen der ferga ikke går. 


Fra vågen ser man rett bort på toppen. Stien til fjells er noe fuktig, men så kommer man til en bratt bakke på fjell opp til topps. Der er det utsyn til vidsyn: Boknafjell i nord, Arsvågen i sør og Karmøy i vest. Det blir en kort stopp på toppen for oss, siden vi har planlagt flere småturer i dag.

Utsikt Arsvågen i sør

Utsikt mot Boknafjell i nord

Utsikt mot vest

På vei tilbake ser vi en brennmanet-invasjon i fjæra. Bokn er utsatt for vær i vest, så disse har nok fått motbør i strømningene og vinden i Boknafjorden...


Enkel
Tid: 1t t/r
Distanse: 3,5 km t/r
Høydeforskjell: 126 m
Terreng: Sti, eng, berg, fuktige partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar