Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 12. juni 2022

Boknafjellet opp

Boknamaraton del IV


Den fjerde turen blir en ren joggetur i oppoverbakke. Boknafjellet er et godt synlig og mye besøkt seilemerke nord for Boknafjorden, og navnet betyr visstnok noe slikt. Noen påstår at det er et 4000 år gammelt navn, men så langt tilbake husker jeg ikke. Men jeg husker at vi har vært her før.

Vi tar altså turen som et bakkeløp, og går i høyt tempo til topps. Under 20 minutter tar turen opp i dag, og vi er litt stolte over tempoet, etter 3 andre kortturer i dag. 


På toppen er det fine benker til alle utsiktene der oppe, men vi har én tur igjen før maraton er over, og skynder oss ned igjen...


Enkel
Tid: 1t t/r
Distanse: 2,5 km t/r
Høydeforskjell: 193 m
Terreng: Grusvei, bratt, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar