Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 19. juni 2022

Leirå


Leirå er et idyllisk friluftsområde i Nedstrand. Der er det strand, grillplasser, skogstier og en fyrlykt ytterst på Tunganeset. På vår søndagstur til Nedstrand tok vi en liten utflukt for å beskue området. Det er 11 år siden jeg var her, med geocaching som formål, men nå er det konkurransen TellTur som lokker oss ut hit.


Vi parkerer i enden av Leiråvegen og starter på gruset turveg forbi den idylliske leirstranda, hvor det nå er satt opp et skikkelig toalett, mange sitteplasser og sandvolleybane. 


Opp til venstre og inn gjennom skogsstien blir vi ledet forbi historiske attraksjoner og tufter av gammelt slit og stolt historie. Lengst syd på neset finner vi frem til Dalshabn og når vi går enda lenger ut, kommer vi til Tungeneset hvor det er en fyrlykt og et miniutstilling som forteller historien til fyrvokteren og den gangen han gikk til Tungeneset på ski (!)


miniutstilling

Tilbake følger vi stien langs vannet, opp og ned på berg. Vi går ikke ut på Kjøpshammaren, men forstår at denne bergknatten må ha noe med handel å gjøre. Stien leder oss tilbake til badestranda, og etter 2 km på tur er det gjort. et nydelig friluftsområde for de som bor her i nærheten.

Enkel
Tid: 30 min rundtur
Distanse: 2 km rundtur
Høydeforskjell: 20 m
Terreng: Grusveg, sti, flatt, skog, svaberg, stort sett tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar