Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.mandag 11. april 2022

Kårebu


"TellTur" konkurransen fortsetter og idag skal vi utforske to utflukter i Etne. Den første av disse er Kårebu, som er en fin liten bakketur fra Etne sentrum. Vi parkerer ved kirka og går gjennom etpar gårdstun før turen begynner.


Gjerde

Opp bakken fra Gjerde er traktorvegen asfaltert, så selv med litt stigning går det lett oppover. I lia er det ei grind vi må gjennom for å komme oppover et sauebeite, hvor væren Vidar står og poserer. 


Herfra går det traktorveg til neste grind hvor veien går gjennom blanda skog oppover til et høydepunkt før vi ender opp ved Kårebu etter drøye 2 km motbakke.


Kårebu

Plassen er idyllisk, med noen småstuer plassert glissent rundt på svabergene. Bekken har ikke fått slipt seg ned så mye og renner over bergene uten hindringer. Rundt på plassen er det plassert benker i sol og skygge. Vi finner en benk med solstråler og setter oss ned for ettermiddagskaffen, før vi løper ned bakkene til Etne igjen. En lett tur egnet for utflukter. Enkel
Tid: 1-1,5t t/r
Distanse: 4,5 km t/r
Høydeforskjell: 130 m
Terreng: Traktorveg, bakker, våte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar