Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



fredag 22. april 2022

Arafjellet

Mjåvatnet

Det er fine vårkvelder på Karmøy for tiden, og vi lurer oss ut en tur rett før solnedgang, og litt etter... Denne korte turen går fra "austresiå" på Karmøy og mot småvatna på Sørstokke. Ved Løkjen er det nå tilberedt en ny parkeringsplass for nyfikne fotturister som oss. Turtipset har vi fått fra "TellTur"- konkurransen. Motivasjonen har vi fått fra hverandre.


Goturlaget spaserer flittig fra parkeringen og opp den korte grusveien forbi småbruket Løkjen, som i nyere tid har vært brukt til fritidseiendom. 

Løkjen

Stien er god etter dette også. Vi kan skylde på det tørre været at vi kommer oss tørrskodd opp til Røyningsvatn. Med den gode våren kommer også insektene, noe som er tydelig i det vesle vatnet. Her hopper det småfisk og lager en helaftens underholdningskveld for naturelskere. De hopper så tett at vi ikke får med oss alle vakene, og vi blir bare stående å måpe.

Røyningsvatnet


Men solens nedgang er nær, og vi må videre i tilfelle mørket legger seg over oss. Vi fortsetter opp til skogen og myrene ved Mjåvatn. Og nå trengs det litt forklaring: Det er nemlig to vatn lenger sør som heter Røyningsvatn og Mjåvatn, noe som tyder på at det er tett med både Mjå og Røyning på Karmøy...



Fra myra er det godt skiltet, men stien opp mot fjellet er til forveksling lik dyretråkk. Vi forviller oss i gjengrodde stier, før et pedagogisk innspill fra min beste side hjelper oss på rett vei. Snart passerer vi Udnevarden og ser Arafjellet rett der borte, rett før solnedgang.


Veien tilbake er stort sett etter solnedgang, og undertegnede roter litt gjennom gjengrodde stier her også, før vi endelig finner leden vi gikk på tidligere, og kan rusle ned til Løkjen og de greien der...

Enkel
Tid: ca. 1t t/r
Distanse: 4 km t/r
Høydeforskjell: 70 m
Terreng; Grusvei, skogssti, berg, myrlendt, våte partier 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar