Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



mandag 25. april 2022

Steinsfjellborgen


I Åkramarka er det "gravd frem" en bygdeborg rett ovenfor åkrene på ....Åkra... Bygdeborger er historiske kulturminner fra den tiden de trengte borg for å passe på bygda, ....til info. Tidligere var denne skogkledd, så for de fleste helt uforståelig med sin opprinnelse som vakttårn for bygdingene. I senere tid er det skoget ivrig for å finne flere spor av borgen, samt finne frem utsikten. 


Denne turen er latterlig lett, hvis man er slapp i sessen og bare kjører bilen så langt som overhodet mulig. Vi er her i konkurransemodus for å vinne heder og ære i friluftskonkurransen "TellTur", og kjenner litt på juksebuksa når vi tar så lett på det. For en skikkelig trimtur hit bør jo starte i Åkra sentrum, eller aller helst Torvastad, så langt som mulig uten å krysse bru eller tunnel.


Vel klokka er solnedgang, så vi har det travelt, og går opp til topps på et kvarter, og ned igjen like fort. Jeg har medbrakt Insta-fotograf, og poserer ivrig ved siden av linsa, slik at det er naturen som kommer i fokus. Bildene er tatt av Godama Ingeborg Dale Mannes.

Enkel
Tid: 20-30 min
Distanse: 2km t/r
Terreng: Kjerrevei, skogssti, jevn stigning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar