Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.fredag 1. april 2022

Rindanuten


TellTur sesongen er i gang og vi finner første turmål i Vindafjord. Rindanuten er en liten topp over Ølmedal/Imsland, med et fint utsiktspunkt over Vindafjorden og lenger enn det. På vei mot basecamp Gohytta stopper vi her for å gå bakken opp. 


Vi starter fra parkeringsplassen ved Hustveit og går kjerreveien opp til Hustveitelva, som vi følger oppover skogen. Det er passe bratt og effektive høydemeter til Fjellmyra hvor skogen endrer tema til dvergfuru.

Ølmedal

Videre er det et skar hvor snøen enda ikke har mistet grepet. Stien er vanskelig å se, men noen merker her og der hjelper oss på rett kurs. Snøen er av hard skare etter mildværet vi har hatt noen uker, så det er lett å gå på og vi unngår gjennomtråkk og våte myrer. Etter Norgeskart å dømme er vi nå i Svelidalen. 
Vi fortsetter skaret opp til en myr lenger oppe og får øye på fjellryggen til nuten. Litt mer glissent er det med merkingen her, men retningssansen er fortsatt god, så vi finner veien videre til neste merke. Nå bratter det seg opp ei kneik, og snart er vi oppå fjellryggen. Allerede her har vi god utsikt over Kvaløy og Vindafjorden. Vi nyter utsiden og tror vi ser nuten rett der borte.


Men nuten skal vise seg å være litt lengre ut på kanten, og vi må gjennom enda et skar før vi går den siste bakken opp til Rindanuten. 


Her er utsikten også bra, Nå ser vi innover Yrkjefjorden, til Grytenuten og skimter også Sandsfjorden gjennom skaret ved Rosseid. Nedenfor oss har vi god oversikt over Ølmedal og Imsland, mens Akslandsnuten i øst pirrer til fremtidige eventyr...

Ølmedal og Imsland

Rosseid med Sandsfjorden bak

fv. Vindafjorden, Yrkjefjorden, Sandeidfjorden

Men det er freddan, så vi må komme oss ned og til basecamp, slik at det ikke går altfor mye ut over Tv-tiden. Sesongens første 10 poeng er registrert og TellTur-sesongen er i gang...

Middels
Tid: 2-3 t t/r
Distanse 4,5 km t/r
Høydeforskjell: ca.250m
Terreng: Kjerrevei, skogssti, myrlendt, jevn stigning, bratte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar