Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 10. april 2022

Rundehaugen


Vi fortsetter jakten på Goturer vi ikke har opplevd enda i Sauda. Påsken på Basecamp Gohytta gir oss mulighet til å utforske de kortere turene i området, og i dag er det igjen "TellTur" som utfordrer oss til en bakketur på 440 høydemeter opp til en topp med god utsikt. 

Det er ikke verdens beste vær i dag. Bygene kommer tettere enn solstrålene, men et værvarsel tilsier lettere vær utpå ettermiddagen. Så da blir det ettermiddagstur på oss i dag.


Vi må dessverre parkere ved Solbrekk kapell. Dette betyr noen hundre meter med asfalt opp til stistart. Men herfra blir det mark. Bakkene opp Hereimslia fra Brekke er bratte, men går på kjerrevei helt opp til Revahåla 190 moh. Skal ikke uttrykke dette navnet på nordnorsk....


Revahåla 190 moh


Det er god sti videre på bar bakke oppover til Våtekleiva, som i dag er både våt og kleivete. Navnet er også krokete, som du ser:


Våtekleiva

På fjellhyller fortsetter vi til første utsiktspunkt, hvor vi får et sug i magen når vi står på kanten av et stup og ser rett ned til Valla 250 meter nedenfor. Vi har nå kommet 330 moh.Fra "Kvile" litt lenger oppe er det slutt på barmark, og vi går gjennom snø resten av bakken. Det er tydelig at mange går opp denne bakken, for sporene er mange og det er lett å følge stien oppover. 

Kvile


400 moh åpner terrenget seg mer, men med fortsatt skyet vær er det lite vi ser av utsikt. Etter en drøy time har vi nådd Rundehaugen 480 moh. Her oppe er det flere benker og ei lita hytte som står åpen for alle besøkende. 

Rundehaugen 480 moh


Hytta er tilrettelagt for familieturer, med lys, spillesker og benker med madrass. Vi bestemmer oss for å ta kaffematen her inne. Ute er det surt, så dette var en takknemlig fasilitet.


Men så leker lyset. Noen solstråler skinner gjennom mens skyene blir tynnere og svever forbi. Det er tid for fotosession:

Etter en pause på Rundehaugen begynner klokka å nærme seg solnedgang. Ikke så lett å vite i det tette skylaget. Nedover går det raskere. Men nå får vi også snøbyger, så det blir en våt nedtur.


Rundehaugen er en hard motbakke, men en nydelig plass å komme til. Anbefales i fint lys eller klarvær.

Middels
Tid: 2-3 t
Distanse: 4 km t/r
Høydeforskjell: 440 m (fra Solbrekk kapell)
Terreng: skogsvei, skogssti, berg, bratt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar