Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.fredag 8. april 2022

Kløyvahumpen


"Telltur" leder oss til nye turmål, både korte og lange. Denne gangen finner vi et turmål på vei til Basecamp Gohytta. Kløyvahumpen er et utsiktspunkt over Vikedal i Vindafjord kommune, så da er det bare å sette i gang.

Beitene ved Oppsal

Vi går fra lade / bensinstasjonen og over brua, fortsetter opp til Oppsal gard og tar til venstre etter første låve. Her går det traktorvei bratt opp lia over beitene og inn i tett granskog. Fra sjøen er det en oppstigning på 100 høydemeter, så vi kjenner det i pusten.


Men fort går det og snart er vi oppe i bakken hvor det er skiltet ut til Kløyvahumpen. Vi går i lett terreng gjennom furuskogen bort til humpen hvor "familiebenken" står med en bålpanne og er klar for familieutflukt. 


Familiebenken

Stien leder oss ned bakken til det beste utsiktspunktet, hvor "utsiktsbenken" står og vi får utsikt over store deler av Vikedalen og Osavika. 

Utsiktsbenken og Vikedal

Osevika og Sønnanå

Herfra velger vi rundturen ned til fylkesveien. Denne går over svaberg og gjennom blandingsskog nedover og er en rask bratt etappe.

Brattbakken på svaberg

Til slutt får vi asfalt noen hundre meter tilbake til start. Dette var en kjapp tur med fin utsikt, og verdt å gå på en fredag ettermiddag etter at man er sliten og trøtt av jobben. For andre er turen også tilgjengelig...

Enkel
Tid: 1 time rundtur
Distanse: ca. 3km rundtur
Høydeforskjell: 100m
Terreng: Traktorvei, skogsstiene, berg, bratt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar