Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 5. mai 2024

Austre Bokn på langs

Nyklekte lam i farta

Vi finner en beskrivelse fra Friluftsrådet, og setter i gang på kvelden, etter at et tungt skydekke har fått oss til å velge bort høyere topper i regionen. Austre Bokn har høyeste punkt Vardefjellet, 188 moh, som skal være under skylaget i dag. Vardefjellet besøkte vi i 2022, men i dag skal vi ta hele øya på langs. 

Øya er ikke en ekspedisjon i seg selv, og denne ruta er bare 3,5 km hver vei i lett terreng. Vi parkerer nederst i byggefeltet og følger skilting opp til sauebeite og traktorveg. Denne tar oss opp til ca 150 moh, og da er det bare 40 høydemeter igjen i jevn stigning på berg til første checkpoint Vardefjell 188 moh.

Vi sikter videre mot den nordlige toppen på Austre Bokn, og fortsetter litt nedover i slakt terreng før vi holder høyden rimelig godt frem til Håklepp 155 moh. 



På hele turen har vi panoramautsikt over Bokn, Kårstø, Høvring og Boknafjorden. Selv i lavt skydekke og sent lys.

Men varden har fått hard medfart, så Goturlaget tar ansvar og gjør Håklepp stor igjen:



Middels
Tid: 2 t t/r
Distanse: 7 km t/r
Høydeforskjell: 150 m (totalt 300 m)
Terreng: Bilveg, traktorveg, fjellsti, berg, jevn stigning, våte partier.

Ut.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar