Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



tirsdag 7. mai 2024

Emberlandsnipen fra Sætre


I 2022 var vi på denne toppen for første gang. Da tok vi den lengste ruta fra Auklandshamn. Dagens rute er mye kortere, bare 1,5 km med like mange høydemeter. 


Ruta går fra Sætre og starter på en gammel ferdselsveg. Stien er derfor i god stand de første hundre metrene. Men det er stedvis gjengrodd og våte partier. Etterhvert blir stien mer kupert, og den siste kneika opp mot toppen er bratt. 





Ellers er utsikten den samme både for kort og lang tur til Emberlandsnipen. Her ser man hele Sveio og bortenfor, Bømlo og utenfor, og Stord og nordover. 

(foto: Ingeborg Dale Mannes)

Enkel/Middels
Tid: 1t t/r
Distanse: 3 km t/r
Høydemeter 220 m 
Terreng: Skogssti, kupert, myrlendt, fjell, bratte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar