Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



torsdag 30. mai 2024

Storavik på Fylkesnes


Vi får endelig eksportert gjester og ryddet opp etter oss, etter den store sammenslåingen av mann og kvinne, giftemål og kjønnsfordeling innad i Goturen. Nå vil vi ut på tur! Med oss i sekken har vi reker, pakket inn i 4 lag med plast for å sikre oss mot uggen lukt og rekeskallproblem i årene fremover. Turmålet faller på Bømlo vest. 

Vi drar mot Fylkesnes og Gilje, der vi starter opp på Gilje skole og går nedover Korsnesvegen noen hundre meter. Turmålet er Storavik, der vi ikke aner hva som venter egg, men som både friluftsråd og det lokale fjellaget anbefaler. Fra grusvegen går vi inn i et myrlendt område, men stiene er stort sett tørre innover skogen. Mye av turen er lagt i skog, og er småkupert med 5 meter høydeforskjell det meste av turen, helt til vi er fremme på neset mellom austre og vestre Storavik. Her koser vi oss med reker og ser på den fine utsikten sørover. 




Enkel
Tid: 1 t/r
Distanse: 3,5 km t/r
Høydeforskjell: 30 m (160 m totalt)
Terreng: Grusveg, skogsstiene, flatt, tørt

Ut.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar