Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



lørdag 4. mai 2024

Heggelifjellet



Det er 12 år siden Goturen & sønner var på Heggelifjellet. Nå er det på tide å se om fjellet står seg gjennom digitaliseringen, eller om fotofiltrene forpurrer hele beskrivelsen. Jeg husker hvertfall en vakker vindfull tur med pappafølelse og beskyttende handlinger i frykt for minkende naturentusiasme.

Goturen er p.d.d. to voksne på lørdagstur, sånn bare for opplevelsen, og har i grunnen ikke mer enn formiddagen til rådighet. Derfor blir det lettsekk og kaffetår, med slank sjokoladeplate; med og uten melk. Forventningene er derimot godt i hold.



Vi vandrer fra en liten parkeringsplass ved Sætra i Heskjedalen og opp en fin kjerrevei gjennom sauebeiter, som leder oss inn i blandet skog med nydelig innslag av furu, som alltid får meg i godt humør 


Stemmevatnet


Der kjerreveien slutter, fortsetter skogsstien oppover fra Stemmevatnet og på noen fine bergflater inn over Heggelivatnet.




Nå kommer vi et lite dalsøkk og ser Varafjellet foran oss, omtrent på samme høyde som vi skal. Som sist er det lett å tro at det er toppunktet som ligger foran oss, men Heggelifjellet ligger til venstre, og dit leder stien oss i dag også. 

Varafjell th.

Toppunktet ligger 252 moh. markant på en stor hval av en stein. Godama klatret villig opp på den og poserer vakker under blå himmel. 



Den slanke sjokoladen blir spist, både med og uten melk, og selv om kaffen er lunken, returnerer vi tilbake, fornøyd med enda en gotur denne fine maidagen.

Middels
Tid: 2 t t/r
Distanse: ca. 6 km t/r
Høydeforskjell 225 m (totalt 440 m)
Terreng: Kjerrevei, skogssti, berg, kupert, bratte partier, tørt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar