Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 19. mai 2024

Låklinuten


Utbjoa og Innbjoa er ikke et veldig kjent landskap for oss, men i dag blir vi lokket til denne vesle toppen. Vi starter fra en god parkering utenfor Innbjoa, ved en haug som kalles Kyrkja. Her starter vi turen på grusveg opp 100 høydemeter til den degraderes til lite brukt skogsveg. 

God parkering vest for Innbjoa


Grusveg 100 høydemeter

Skogsveg 

Det er en nydelig ettermiddag  og vi er forundret over at trollet har våget seg ut for å hente et tre. Men den beveger seg så sakte at vi ikke merker det, så vi fortsetter opp i skogen.

Troll stjeler tre

Skogsstien videre er snill og slakk, men har noen våte drømmer etter vinteren. Men stort sett er det en vanlig tur på stien. Der finner vi trollslim, så trollet har nok spist et kristenmannsblod eller to.

Troll sikler kristenmannsblod


Etterhvert kommer vi opp til et myrlendt område, men nå skal vi opp en brattbakke over en høyde. Oppe på haugen har et annet troll forsteinet seg mens den satt fast i sola, og vi kan passere trygt.

Brattbakke over knaus

Troll sitter fast

Vi går nå ned i et søkk av en myr, på litt fuktige stier ved Ramsen, frem til foten av nuten. 

Ramsen

Der går det en kort bratt sti som leder oss vakkert til topps. Her ser vi Innbjoa og Dalen fra toppen og kan skue Romsa og de ytre Etnefjellene på andre siden av fjorden. 


Låklinuten 391 moh

Fornøyd med sol og slikt, tusser vi oss ned i trollskog og nøkkmyrer til vi har bena pent plassert på gasspedalen og suser til andre turmål.

Enkel/Middels
Tid: 2t t/r
Distanse: 6 km t/r
Høydeforskjell 340 m (393 totalt)
Terreng: Grusvei, skogsvei, skogssti, jevn stigning, bratte partier, våte partier, skog myrlendt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar