Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.lørdag 14. mai 2022

Rundtur fra Urangsvåg

Camp Bømlo

Vi har kommet til mai du skjønne milde, og har ordnet oss avspasering og mange inneklemte fridager. På Bømlo er det både padlemuligheter og turmuligheter, så vi etablerer basecamp midt i Kuleseidkanalen. Herfra skal vi utforske Bømlo høyt og lavt, inn og ut, sør og nord, øst og vest.

Tur 3: Rundtur fra Urangsvåg


Vi har hvilt oss i etpar  timer og er klar for å utforske mer på Bømlo denne første dagen. Nå drar vi til Urangsvåg, som ligger midt i øysamfunnet, og ikke langt fra kommunesenteret Svortland. Fra vågen går det en sti opp i marka og forbi to fjellvatn, som skal være passe lang til en ettermiddagstur. Det er anvist en liten parkeringsplass ved et verksted nær havna, og derfra er det bare å labbe vei.Regnet i dag har gjort stiene våte, så godt skotøy er greit  å ha. Vi går på en skogssti i Hillesdalen gjennom en liten skog før terrenget blir myrlendt i Breiedalen. Det tar det ikke lang tid før første kilometeren er spist opp og vi kan se utover Dyrvatnet

Dyrvatnet

Her er det rigget til en rasteplass, og vi stopper litt opp for å fotografere. Men siden det er kveld bruker vi ikke så lang tid før vi fortsetter. 


Nå i mer blandet skog, dominert av bartrær. Stien er litt småkupert frem til Sandviksvatnet, men det er lett å gå, selv om det er litt bløtt i dag. Ved Sandviksvatnet går det bratt ned til nordenden av vatnet, der det er ei lita bru, så vi slipper bekken med skrekken.

Sandviksvatnet

Videre fortsetter vi rett sørover gjennom barskogen, men blir overrasket av et utsiktspunkt midt i leia. Her får vi nydelig solnedgang fra havet, som frisker opp den ellers grå dagen. Vi ser lys gjennom de mørke skyene...Vi fortsetter rett sørover og kommer til en åpen plass der det drives vedhogst. Her stusser vi litt over skiltingen, men følger med så godt vi kan. Stien er bløt forbi en hustuft og det blir vill diskusjon om dette er bekk eller sti. Men ned i et skr ser vi at stien er tydeligere, og da er vi nesten i mål, etter en 3 km lang rundtur ved Urangsvågen.

Enkel
Tid: ca. 1 time rundtur
Distanse: 3 km
Høydeforskjell: 35 m
Terreng: Skogssti, myrlendt, våte partier, småkupert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar