Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 14. april 2024

Hammaren rundløype


Denne turen er en del av Gåslandsmarka, men er merket som Hammaren rundløype. Vi blir lokket hit av Friluftsrådet, og utforsker vår andre korttur i dag, sånn rett etter regnværet. Denne turen er gruset turveg som er tilpasset hjulbente, men vi går oss litt vill etter sprikende turbeskrivelser, dessuten er vi på leit etter et utsiktspunkt for å sjekke inn "TellTur" poeng. Men vi får oppleve området godt nok.


Turstiene er bygget rundt Hammaren, som er et berg med benk, Fra parkeringen langs Sæverudsøyvegen går vi opp nybrottsarbeid mot en vanntank. 


Her leder stiene til og rundt Rotatjødn på et idyllisk lite friluftsområde. Tar man av fra trillestien kan man, som oss, komme seg opp til Hammaren og sette seg på benken, når den ikke er våt.

Vi derimot forsøker å finne ut av rundturen helt selv, og roter oss ned på skogsstiene som leder oss til bilvegen. Det skulle vi visstnok også gjøre, men på et annet punkt. Så følg heller turbeskrivelsen til Ut.no og ta heller Hammeren som en avstikker....


Enkel
Tid: 30-45 min
Distanse: 2 km
Høydeforskjell 45m (140m totalt)
Terreng: Gruset turveg, rullestoltilpasset, skogssti, myrlendt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar