Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 18. april 2024

Nuten fra Skokland


Det står ferdig en ny dagsturhytte på Nuten. Dette må observeres, så vi planlegger en ekskursjon blant oss dagsturhytte-eksperter. Hytta åpner ikke offisielt før om 11 dager, faktisk...

Vi har før startet fra nabolaget på Kvala, ved foten av Nuten, både opp bratta og ned slakka, utover, innover og tilbake igjen. Alltid fra nabolaget. Idag prøver vi en ny vri. Jeg har nemlig sett at det finnes en villere slakkere sti fra Skokland. Vi kjører dit og prøver. Parkering blir ved Haugesund Modellklubb. Utrolig nok slipper vi ikke inn.


I stedet modellerer vi en sti opp i skogen på andre siden av vegen. Stien er mye bedre enn ventet. Har aldri sett beskrivelser eller hørt om denne ruta til topps, men her var det jammen meg preparert med steinheller og trappetrinn den første bratta. 


Og mer trengs ikke. Store deler av stien går tørt gjennom skogen eller på berg med god friksjon. På en liten halvtime er vi oppe ved dagsturhytta, rett ved toppen til Nuten.


Utsikt mot Kvala / Årabrot


Det er alt vi trenger i kveld. Ny kort rute til ny dagsturhytte og topptur: Lett!

Enkel
Tid: 1t t/r
Distanse: 2 km t/r
Høydeforskjell: 100 m
Terreng: skogssti, berg, jevn stigning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar