Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 14. april 2024

Alsvåg


Vi her vært nord på Bømlo i hele ettermiddag og sola er på vei ned, så vi avslutter like godt mot vest. Alsvåg (Alvsvåg) ligger vest for Svortland, der småhavnene ligger tett og idyllisk som perler på en snor.

Vi kjører gjennom et par viker før vi finner parkeringsplassen, og går den vesle stien langs sjøen. Stien er kupert og enkel, og i sør ser vi brua over til den enda mer vestlige Huskjo, en av mange øyer på Bømlo.Etter de første hundre metrene på ruta fører stien oss inn i mye kratt og vekk fra sjølinja, som er litt skuffende, i grunnen. Vi ender oppe ved et pensjonert gruveområde, og korter av ruta raskest mulig. 


Vi følger traktorveien raskest mulig tilbake til Alsvåg. Og selve Alvsvåg ligger der vakkers med småhavner, brygger og naust, som et billedlig bilde av et portrett.


Enkel
Tid: 1 time
Distanse: ca. 3 km
Høydeforskjell: 20 m (Totalt 75 m)
Terreng: Skogssti, berg, grusveg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar