Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.mandag 22. april 2024

Bårdshaugvatna

Nordre Bårdshaugvatn

Bårdshaugvatna ligger innerst i Haugesundsmarka, mot Tysvær. Fra Kattanakk kan den tas som en rundtur, ved å gå opp vannverksvegen om trent til høyest punkt 120 moh, og fortsette på skogsstiene innover i marka, deretter runde vatna på nordenden og fortsette sørvest mot Krokavatnet, over til Djupadalen og så tilbake til Kattanakk. 

Vi valgte en annen rute fordi vi var litt sent ute. Målet var Bårdshaugvatnet, og vi startet ved Kattanakk. Men istedet for å gå inn i marka valgte vi gå helt inn mot Skokland før vi tok av mot det minste vatnet, for å returnere. Det er flere stier i området, og lett for å gå feil, så følg  godt med på kartet. I kveld ble denne turen som en trim. For å få en gåtur, følg heller denne ruta:

Ut.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar