Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.onsdag 10. april 2024

En sti langs veien

Ørpetveit

Nå for tiden er vi på høygir med trim hver dag, og skal være grunntrent for både lange sommerturer og fine festligheter. Vi lar oss inspirere av "TellTur"-konkurransen, slik vi gjorde det i ´22. 

Trimrundene på Vassbrekke / Ørpetveit  kom opp som et forslag, og vi tok utfordringen. Vi startet ved Steinbutikken ved Løkavatnet i Skåredalen, og observerer raskt at dette er en sti langs veien. Lyden av E139 er påfallende høy, og vi på vei mot den, før vi går under den.

Videre fortsetter vi på turveg mot Ørpetveit og Vassbrekkevatnet. Vi har en gjennomgående støy fra hovedvegen hele turen, men kulturlandskapet på Vassbrekke er vakker, så vi tar øynene til hjelp. 


Ved boligfeltet på Vassbrekke, går vi nå inn på sti som leder osss inn i rotete løvskog. Denne er mørk nå på kvelden, så vi får ikke den store gofølelsen gjennom her. Når vi ser at stien leder oss opp mot boligfeltet, tenker vi at det holder, og vender tilbake til Skåredalen. 

Vassbrekke

Vasbrekkeløypa er nok en fin tur for ettermiddagstrimmen, men som rekreasjon og friluftsliv havner turen nesten helt på bunn, dessverre. Beklager det, men ærlighet varer lengst....

Enkel
Tid: 30-60 min t/r
Distanse: 3-4 km
Terreng: Flatt, tørt, grusveg, asfalt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar