Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.fredag 12. april 2024

Sundsfjellet


Gi oss i dag vår daglige trim.  Det nærmer seg gobryllup og vi trener på å få festkroppen i orden. I dag skulle vi egentlig gå en runde rundt Fotvatnet, men der hadde russen satt i gang festen, så vi kjørte til istedet vestover til Sund og tok en kort trim fra Bedehuset på Sund til fjellet på Sund. 

Først følger vi bilveien tilbake noen hundre meter, så inn på traktorvei noen hundre meter, og til slutt på skogsstiene opp mot fjellet, de siste hundre metrene. Fra vi kommer inn på traktorvei er denne turen veldig fin, i lavt kystlandskap forbi Brudgomsmyra, noe som passer fint mot vårt bryllup i mai. 


Videre fortsetter vi inn på kjerrevei inn i blandet skog. Her står bjørka i brudgoms hvitt, fin og klar for å blomstre om noen få uker. Vi blir ledet inn til Bleikamyr, der skilting til fjellet leder oss inn i skogen. Grønne spirer trenger seg frem mellom vissent gras, så nå er vinteren på hell.Vi går gjennom blandet skog frem til toppunktet på 68 meter, noe som er høyt til å være i området. Her får vi nesten utsikt over Sund, og nesten helt til Vea, men disen har lagt en demper på hele opplevelsen, og kvelden blåner hele greia rett i fleisen på oss. 


Sent ute, men fornøyd med turen vender vi hjem igjen og planlegger bordkort...


Enkel
Tid: 1t t/r
Distanse: 3.5 km t/r
Høydeforskjell 58 m
Terreng: Bilvei, traktorvei, skogssti, skiltet, merket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar