Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.onsdag 24. april 2024

Klauv og Såt


Klauv er tross alt høyeste fjellet (245 moh) i Haugesund kommune. Den er såvidt spist opp av Sveio, men enda verre er det med Såt (229 moh), som ligger helt klemt opp mot grensa. Det er mange år siden Goturen besteg Klauv, men Såt har aldri kommet opp som forslag før. Dette må utforskes. 


Goturen er sent ute for tiden. Dagsverket varer til 20, så vi får bare de siste soltimene til rådighet. Vi kommer oss til Skagstadkrysset på Halseidvegen, og starter opp kl.21. Det går raskt oppover bakkene til Kaluv, gjennom skog, myr og på berg før vi er oppe på den første toppen. Her kan vi skimte ryggen til Såt i motlyset.

Klauv


Stakkestadvatnet, Haugesund, Bokn og regnbyge

Såt

Men soltiden er knapp og vi skynder oss videre mot Såt. Det er dunkelt i det kuperte terrenget, men stien er tydelig og god hele veien til neste topp. Sola har noen centimeter til den forsvinner i horisonten, da vi når toppen lengst borte. Her er det plantet inn en original postkasse i fjellet, for gjesteboka. 

Saats Bibel

Vi skriver oss inn i manntall og returnerer raskest mulig tilbake før mørket overgår lyset.

Middels
Tid: 1,5 t t/r
Distanse: 6 km t/r
Høydeforskjell: 100 m 
Terreng: skogssti, bratte partier, kupert, myrlendt, berg

Ut.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar