Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.lørdag 13. april 2024

Haugesundsmarka, sånn omtrent


Nå for tiden er vi på høygir med trim hver dag, og skal være grunntrent for både lange sommerturer og fine festligheter. Vi lar oss inspirere av "TellTur"-konkurransen, slik vi gjorde det i ´22. Denne gangen skal vi finne flere turmål på en og samme dag, og planlegger en rundtur i Haugesundsmarka. Vi starter fra der folk flest starter: Stemmen (Eivindsvatnet) og går opp den 3 km lange Djupadalen på gruset turveg opp til Krokavatnet. Den nye O-hytta ble bygget i 2021 og erstattet en gammel mindre hytte. Vi passerer den etter 1 km opp i dalen.

O-hytta

Djupadalen er full av høye grantrær og enda høyere småfjell, så med lavt skydekke og tåke i emning, har vi en mørk passasje før vi når Krokavatnet. 

Djupadalen

Ved Krokavatnet åpner terrenget seg og vi begynner oppstigningen til Krokvassnuten. Her oppe kan vi se skylaget komme lavt inn fra havet, så vi skynder oss videre til neste mål.Vi går nå i retning Steinsfjellet, og tar etterhvert av med en sti mot Kringsjå. Denne stien er ganske fuktig enkelte steder, men på kort tid kommer vi til Kringsjå hytte som drives av en interesseorganisasjon. Vi passerer hytta og sætra, og sikter mot Stora Trongjo rett bort i hugget.
Derfra blir det vendereis, med 6 km foran oss på tilbakeveien. Vi tar snarveien over Steinsfjellet, men går mot Djupadalen og hele veien ned igjen. Det siste kvarteret på tur kommer en byge med styrtregn, så da rekker vi å bli dassbløte likevel....

Krevende
Tid: 3 timer i godt tempo
Distanse: 13 km rundtur
Høydeforskjell totalt: 380 m
Terreng: Grusveg, skogssti, kupert, myrlendt, berg, skog

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar