Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 16. juli 2020

Stangnes


Telemarkeringen

Gamle Telemark er et av våre mest innholdsrike fylker,  fra høye fjell og vidde i nord,  dype daler i vest og nydelig skjærgård i sør. Innholdsrikt er det også på kultur, med skihistorie, byggeteknikker og vår eldste industri her til lands. Et Norge i miniatyr. Verdt å oppleve. 
For 8 år siden markerte vi nordfylket med høye fjell og vide vidder. 
I årets sommergotur reiser vi rundt og markerer store deler av Vest-Telemark,  fra padling gjennom Telemarkskanalen, til fjellturer og andre padleparadis.

Del 13

Stangnes

Vi befinner oss fortsatt i utkanten av Kragerø, og har fricampet ved Stangnes friluftsområde. Etter en magisk dag i skjærgården i går, har vi nå funnet ut at det ikke går an å toppe hele skiten, men gir Stangnes en sjanse, og vandrer ut denne lille utflukten.På fine stier ut til DNT-hytta går vi med lette skritt en liten stund, før vi ser hytta på neset der ute. Hytta ligger fint og lunt til mellom bergene, og dugnaden er i gang, med gressklipping utenfor. I hagen er det kafébord klart for å servere vafler og andre kortreiste vaffeljern. 


Vi går forbi og ut på bergene, og forstår at dette området er spesielt. Bergene er organisk formet, og vi må lese oss opp for å forstå hvordan. Det er vulkaner som har laget renner i berget, mens hav og isbre har slipt det ned til disse glatte formasjonene som vi ikke har sett maken til tidligere. Bergarten her er visstnok hard, så det har vel gått etpar årsverk til jobben.
Da er det ikke annet å gjøre enn å motivere oss til motiv. Fotoapparatet må frem, og med lite anstrengelser romsterer vi på bergene for å fange form og farge. Dette blir vår avslutning på telemarkeringen. Det er på tide å pakke ned basecamp, etter en innholdsrik sommergotur, med hele 13 turdager på 16 dager. Godt fornøyd, og mettet av inntrykk, vender vi vogna hjem og begynner å blogge.


Enkel
Tid: 30-60 min
Distanse: 1 km t/r
Terreng: Grusvei, gruset sti, berg, flatt


Les mer om Telemarkeringen 2020

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar