Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



fredag 14. oktober 2022

Golfparken i Sveio


Vi strir i mot striregnet og tar oss en tilsynelatende lite fuktig utflukt til Haugaland golfbane, som ligger i Sveio. Her er det selvsagt tilpasset mennesker som vil spille golf, og dermed er det gode grusveger rundt hele området. 


Klubben ble stiftet i 1987 og i 2008 var dette en fullverdig 18-hulls golfbane. Vi hører gressklippertraktorer gjennom hele turen, som er en rundtur på omslag 3 km. I dag er det ikke vær for langdratte turneringer, så vi går i høyt tempo rundt hele parken. 


Motivasjonen ligger i å sanke inn "TellTur" poeng. For å komme inn til punktet går vi gjennom det store området forbi fintrimmede greens, roughs og andre golfuttrykk. Når vi runder nordenden av banene kommer vi til en dagsturhytte innerst i anlegget. Denne er av standard format som mange andre vi har sett i år. Denne heter Golfstova

Golfstova

Fra hytta går vi gjennom skogen, med litt avstand fra banene. Plutselig tråkker vi nesten på en huggorm. Dette er den første jeg ser i år, og er kanskje litt sent ute, etter min mening. Vi slipper med skrekken, dokumenterer , og vender tilbake til parkeringsplassen ved klubbhuset.


Enkel
Tid: 45-60 min
Distanse: 3,5 km
Terreng: Golfanlegg, grusveg, flatt, småkupert, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar