Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



lørdag 15. oktober 2022

Vindballhytta


Det er nå full fart i arbeidet med å sette ut dagsturhytter i alle kommuner i Rogaland. Vi har besøkt mange det siste året, og Vindballhytta på Utsira er på plass. Vi tar oss derfor en kort skuelysten utflukt til hytta, som har fått navnet sitt etter Ytre og Indre Vindball, som må ha noe med hvordan bølgene slår i bergene sør for Klovningneset. 


For å komme til hytta, kan man parkere ved moloen i Sørevågen, slik vi gjorde. Da blir det en enkel kort tur ut til hytta. Det er godt skiltet og enkelt å finne hytta. Den står åpen for publikum, er utstyrt med solcellepanel og vedovn, så her er det bare å kose seg...

Enkel
Tid: 20-30 min t/r
Distanse: ca. 1 km t/r
Terreng: Beite, flatt, kan være bløtt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar