Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 2. oktober 2022

Lammenuten i gråvær


I dag hadde vi en skikkelig dårlig idé. Hva med å gå til Lammanuten i regnvær?! For denne turen tar jo bare 5-6 timer t/r, så vi rekker sikkert å bli gjennombløte. Og siden vi har sett den fine utsikten etpar ganger før, hadde det jo vært artig å ikke se noe som helst i dag. Det er jo heller ingen grunn til å ta med mat, siden det ikke blir noe koselig å sette seg ned, så det hadde jo vært en god ide å ikke spise noe heller....



Da har vi alle argumentene på plass for en dasstur til Lammanuten. V starter i striregn opp den lange bratte bakken på grusvei. Denne er 1,5 km lang med en stigning på 175 høydemeter, før vi går inn i skogen som går langs bekken.


Oppover mot den første myra krysser vi et par bekker, og er nå ganske våt på kroppen. Men en hyggelig nyhet siden sist (for åtte år siden) er at det nå er "preikestolveg" over myrene. Her er det klopper over den 200 meter lange myra og rett til neste bakke.


Oppover bakken er det berg i grunnen, som i grunnen er godt å gå på. Det er mye regn så en del av stien fungerer helt fint som bekk. Dermed er er det ikke i myra vi blir våte, men i bakken. Den går slakt og grei opp til neste myr, hvor neste hyggelige overraskelse møter oss. Her er det nemlig enda flere hundre meter med klopper over myrene, som leder oss bort til neste bakke.





Nå skal det være mulig å se ryggen til Lammanuten. Vi er på ca 330 moh. men skyene ligger helt ned til oss, på tross av at det er 300 høydemeter til toppen. Vi fortsetter gjennom bekker i bakken omtrent 100 høydemeter til, før fjellet endelig ligner en rygg.




Lammanuten 631 moh

Nå begynner været å forverre seg med kald vind, så tempoet går enda mer opp til topps, hvor vi kommer fram etter 2 timer på tur. Så blir ikke dagen så lang da. For  nå er det enda høyere tempo ned igjen, slik at vi holder varmen. Vi er i grunn mest fornøyd med å komme tilbake til bilen i dag. 

Krevende
Tid: 4-6t t/r
Distanse: 11 km
Høydeforskjell: 590 m
Terreng: Grusveg, Skogssti, myrlendt, klopper, berg, jevn stigning, bratte partier, våte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar