Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



fredag 14. oktober 2022

Bjellandselva


Vi er på vei hjem etter noen dager på Stord, og finner en "TellTur" i Sveio. Dette er mer som en utflukt å regne, men det ser ut som de lokale har lagt en del arbeid bak plassen, så selv i striregnet må vi være litt skuelystne. 

Gode stier


Fra en liten parkeringsplass ved fuglereservatet går vi under en trang undergang før vi er på en god sti langs Bjellandselva. Her er det virkelig gjort en god innsats, så selv om kroppen blir våt i regnet, klarer vi oss greit tørrskodd til bens. 



Stien følger delvis gjennom små myrlendte parti og delvis gjennom skog. Vi går litt til og fra elvebredden på veien ned til Mulavika i Vigdarvatnet, og nyter idyllen så godt vi kan i drittværet. 


Nede ved vatnet er det et grindahus på en søt liten holme, og etter beskrivelsen å dømme er det planer om mer tilrettelegging for utflukter, piknik og hyggelige greier. Etter en halvtime er vi der nede, og snur fort, for det er ikke like trivelig å grille i dag. Flott plass. Anbefales i godt vær.

Mulavika, Vigdarvatnet

Enkel
Tid: 45-60 minutter t/r
Distanse: 3 km t/r
Terreng: Skogssti, flatt, fuktige partier 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar