Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



mandag 10. oktober 2022

Landåsen

Camp Stord

Vi har høsteferie og satser på å bli bedre kjent med Stord. Denne øya har fjell opp til 750 moh. og mye utmark med et godt nettverk av merkede stier. Vi har i vår og høst gått to langturer midt på fjellet her. Nå satser vi på å utforske resten. Basecampen har vi lagt til en liten AB&B-hybel i Fitjar, som blir sentralt for de fleste turene på Stord.

Vassenden

Landåsen er et lett tilgjengelig friluftsområde mellom Leirvik, Sagvåg og Litlabø på Stord. Det er flere innganger, men vi velger Vassenden og går inn til "Eventyrskogen", som er en av attraksjonene i området. Her er det gode grusete turvegene inn i skogen, over haug og forbi vann. Området er stort, så her kan man gå lengre turer enn vi ofret i dag.

Storvatnet

Vi passerer først et gammelt kvernhus med et sagbruk. Dette ligger ved Storvatnet og blir et fint skjul for oss når det plutselig begynner å høljeregne. 



Etter regndråpene fortsetter vi opp over en haug og ned til Mortjørna. Videre går vi opp til neste stikryss, der attraksjonen er. Her er det satt opp en eventyr-utstilling med montasjer som ser ut ti å holde seg greit i drittværet.

Mortjørna
Eventyrskogen

Enkel
Tid: 30 min
Distanse: 2 km
Høydeforskjell: 30 m
Terreng: Gruset turveg, småkupert, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar