Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



mandag 17. oktober 2022

Løkjelsvatnhytta


Vi skal ikke inn i et ukjent område i dag. Løkjelsvatnhytta har Goturlaget besøkt før. I dag skal vi dit for å overnatte, og oppleve området uten tåke eller snø. Vi starter på ettermiddagen og har ikke alt for mange soltimer igjen, men tar det hele med stor ro siden vi kjenner terrenget.


Opp fra parkeringsplassen på Skarstøl 480 moh er vi allerede høyt oppe. Vi går opp anleggsveien ca. 1,5 km før vi kommer til fjellstien. Området vi går i er et kraftområde. Et stort område med vatn er regulert til kraftproduskjon. Vi passerer Jørnåsvatnet og Grindheimsvatnet før vi går til fjells ved Grindheim og opp mot et skar.



Høsten er gyllen og fargelegger landskapet fra lyng, gress, lav og bær. Det er et glimrende lys for fotografering, så vi går i goturtempo, og får med oss detaljene. I skaret er det et lite tjern vi passerer, før vi går opp på svaberg.




Vi passerer et tjern til og ser nå Løkjelsvatnet foran oss. Det er helt nedtappet og jeg tenker umiddelbart to tanker: Vi har brukt for mye strøm, men likevel har det regnet mye i det siste. (?) Vi fortsetter uansett videre på svabergene mot hytta.

Et nedtappet Løkjelsvatn






Terrenget frem til hytta er lettgått. Det går litt opp og ned på svabergene, og i dag er det litt glatt, men vi kommer oss enkelt fremover, og er fremme i god tid før mørket. Og da blir det hyttekos, med ved i ovnen, pannekaker fra Godama og tørre sko til neste dag.




Middels
Tid: 1,5 t hver vei
Distanse: 5 km hver vei
Høydeforskjell: 190 m
Terreng: Grusveg, fjellsti, svaberg, jevn stigning, flatt, fuktige partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar