Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



mandag 10. oktober 2022

Baståsen


Vi er egentlig på vei til Stord for å utforske øya noen dager, men tar denne lille utflukten på Bømlo mens vi på vei. Baståsen ligger mellom Foldrøyhamn og Ersland på Bømlo. Det er et område med mye skog og tjern, men er lettgått pga. alle skogsveiene inni marka. Vi går inn fra Sætre (Foldrøyhamn) på oversvømte traktorveger  og møter på disse kjeltringene:



Videre inn på traktorveg til Sætravatnet og skogsveg opp et stykke, før vi ser skilting til Baståssåta. Den er en skjult såt i skogen, men stien opp er i en eventyrskog teppelagt med grønn mose. Så fikk vi en fin opplevelse her også...

Mot Baståsen




Enkel
Tid: 1t t/r
Distanse: 4 km t/r
Høydeforskjell: 60 m
Terreng: Traktorveg, skogsveg, skogssti

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar