Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



mandag 17. oktober 2022

Leiteshaugen


Det popper stadig opp nye dagsturhytter i Vestland og Rogaland. Etterhvert har vi skjønt at dagsurhyttene er standardiserte hytter, som settes opp i hver enkelt kommune og som er et fylkeskommunalt prosjekt i samarbeid med lokale frivillige turlag. I Etne er denne plassert på utsiktspunktet Leiteshaugen (Litle Urdahaugen). Dette er i området Rus, ikke langt fra Olalia, med tilkomst via Rusvegen fra Sørbygda i Etne. Vi parkerer 500 moh, og har da bare 100 høydemeter å gå til topps.


Leiteshaugen i sikte


Turen går i oppoverbakke på grusveg til vi får høyfjellsfølelse. Vi ser haugen nesten hele veien. På bakketoppen svinger vi til venstre og rett mot haugen. Herfra er det mulig å gå rett mot hytta, men stien er lagt rundt på siden, slik at man får en slakkere stigning til topps. I dag er det pøsregn så vi foretrekker stien, og er fremme ved hytta etter en liten halvtime. 

Leiteshaugen

Utsikt over Rus-området

Standard dagsturhytte-interiør


Utsikt over Godama

Vi tar noen bilder og springer ned igjen, slik at hele turen er unnagjort på under timen. I dag er det greit, for vi har planer om en lengre tur etterpå.

Enkel
Tid: ca. 1 t t/r
Distanse: 3 km
Høydeforskjell: 100 m
Terreng: Grusveg, bakke, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar