Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



mandag 10. oktober 2022

Straumhaugtjørn

Camp Stord

Vi har høsteferie og satser på å bli bedre kjent med Stord. Denne øya har fjell opp til 750 moh. og mye utmark med et godt nettverk av merkede stier. Vi har i vår og høst gått to langturer midt på fjellet her. Nå satser vi på å utforske resten. Basecampen har vi lagt til en liten AB&B-hybel i Fitjar, som blir sentralt for de fleste turene på Stord.


Det er vår første dag på Stord denne ferien og vi skal nå ut på vår femte utflukt, før vi ankommer basecamp på Fitjar. Dette er en enkel spasertur innover skogen.



Dette blir kanskje den kjedeligste turen under hele oppholdet, og er nok egnet for andre mål enn våre. Men å sanke poeng til "TellTur" konkurransen er ikke dumt. 


Naturopplevelsen er stort sett grusveg gjennom skog, men i tillegg et vatn og et tjern. Men dette er nok en nydelig trimrunde med hund eller sykkel, så anbefales for helsen....

Enkel
Tid: 1 t t/r
Distanse: 5 km t/r
Terreng: Grusveg, småkupert, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar