Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



lørdag 21. mai 2022

Dyrneset

Camp Bømlo

Vi har kommet til mai du skjønne milde, og har ordnet oss avspasering og mange inneklemte fridager. På Bømlo er det både padlemuligheter og turmuligheter, så vi etablerer basecamp midt i Kuleseidkanalen. Herfra skal vi utforske Bømlo høyt og lavt, inn og ut, sør og nord, øst og vest.

Tur 12: Dyrneset



Det blir en tur til på tampen i dag. Dagens tredje korttur, og et maraton for å rekke alle "Telltur" målene på Bømlo mens vi er her. Målet denne ganger er et fyrtårn på sørvestsiden av Bømlo. For å komme seg dit må vi starte fra noe som kalles "Løvegapet". Vi finner bare en parkeringsplass og det er særskilt lite skremmende utover dette.

Storamyr


Nå går vi i høyt tempo over myr og ved tjern i sørvestlig retning. Terrenget er ganske flatt, med en del fuktige partier, men vi har hatt tørt vær i dag, så kommer oss nokså tørrskodd ned til Roaldsfjorden. 


Roaldsfjorden

Innerst i Roaldsfjorden er det noen idylliske viker og sikkert populære turmål for en piknik eller to.  Vi passerer flere slike viker med noen små bergknauser innimellom.


Fra vikene må vi over et større berg for å komme over til Sætre, der vi ser et beite med opptil flere sau, bekkeblomster og enda en idyllisk gresskledd vik. Denne kalles Sætrevika, og de bratte bergene har flere heller, som kalles Sætrehelleren. Vi finner en infotavle der det står at det er funnet boplassrester som er fra før vår tidsregning. 

Bratt ned til Sætre


Sætre


Men vi lever i nåtiden og skal reise til relativt nåtid. Over et større berg nordover kommer vi til et mer vidt dalføre der kysten dominerer landskapet. Det er mer goldt og mindre vegetasjon i Hellene, på leden mot Dyrneset.

Hellene

Noen regndråper varsler oss rett før vi når fyrtårnet på høyden, men vi ser også et skur, og tenker vi kan søke ly for et kraftigere regn. 


Der lot vi oss lure, og finner fort ut at skuret ikke er tilrettelagt for oss eller andre besøkende. Vi nøyer oss med le i veggen, og tar inn litt energi før vi fotograferer attraksjonen og skynder oss i retur til bilen, før vi blir kalde....

Dyrneset

Enkel/Middels
Tid: ca. 2 t t/r
Distanse: 5 km t/r
Høydeforskjell: 30 m
Terreng: Småkupert, skogssti, myrlendt, våte partier, flatt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar